Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Sanras Organic so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje SANRAS ORGANIC d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«). Nakup v spletni trgovini Sanras Organic lahko opravijo tako registrirani kot tudi neregistrirani uporabniki. Registracija ni pogoj za nakup.

Ob registraciji v spletno trgovino obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ki ga sam določi v svojem profilu ter geslo. Uporabniško ime in geslo sta potrebna za prijavo v spletno trgovino Sanras Organic in uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z izpolnjenimi podatki.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Sanras Organic, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

 

 

Podatki o ponudniku

 

SANRAS ORGANIC d.o.o.
Trg celjskih knezov 2
3000 Celje
Slovenija

Matična številka: 7214715000
ID za DDV: SI36058718

Tel: +386 (0)3 828 04 64
Email: hello@sanrasorganic.com 

 

Dostopnost informacij


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
• Identiteto podjetja,
• kontaktne naslove,
• bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
• dostopnost izdelkov,
• pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve,
• vse cene jasno in nedvoumno določene,
• način plačila in dostave,
• časovno veljavnost ponudbe,
• rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop
• pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Načini plačila


V spletni trgovini Sanras Organic ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu. Pošiljko dostavi GLS ali Pošta Slovenije*. Plačilo po povzetju je možno samo za kupce iz Slovenije.
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja,
 • s plačilnimi karticami,
 • s PayPal-om.

*V primeru dostave z GLS lahko kupec opravi plačilo tudi s plačilno/kreditno kartico. Kupcu se ob plačilu dodatno zaračunajo stroški bančne provizije v višini 1,43% od vrednosti odkupnine. V primeru plačila z gotovino GLS ne zaračuna dodatnih stroškov.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

Cene in veljavnost ponudbe


Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.
Cene veljajo v primeru plačila na zgoraj naveden način in pod navedenimi pogoji. Kljub prizadevanju, da se zagotovijo najbolj ažurni in točni podatki, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Če izdelka ni na zalogi, lahko pride do spremembe cene, o čemer ponudnik obvesti kupca.
Navedene cene v spletni trgovini veljajo samo ob naročilu v spletni trgovini Sanras Organic, zato lahko pri nekaterih izdelkih pride do odstopanja med cenami v spletni trgovini in ostalih trgovinah.

 

Veljavnost akcijske ponudbe


Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi in se lahko med seboj razlikujejo.

 

Kode za popust

 

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Sanras Organic. Aktivno kodo lahko kupec najde na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ponudnika ali v drugih medijih. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.
Kodo za popust kupec izkoristi tako, da na blagajni, zatem ko izbere način dostave in plačila v okence  »Vnesi kodo za popust ali kodo bona« vpiše kodo za popust in klikne gumb »Uporabi kodo«.

 

Postopek nakupa

 

 1. Kupec izbira poljubno število izdelkov, ki jih želi naročiti s klikom na gumb »Dodaj v košarico«. Ko izbere želene izdelke, klikne na gumb »Na blagajno«. Odpre se »Pregled košarice«, kjer je naročilo mogoče naprej urejati. Kupec lahko spreminja število izbranih izdelkov ali pa jih odstrani iz košarice. S klikom na gumb »Nazaj v trgovino«, kupec nadaljuje z izbiranjem izdelkov v spletni trgovini Sanras Organic.
 2. S klikom na gumb »Nadaljuj« se odpre »Izbira načina plačila in dostave«, kjer kupec s klikom označi želeno opcijo.  V primeru, da znesek naročila ne presega meje za brezplačno dostavo, se naročilu prištejejo stroški dostave.
  Če ima kupec veljavno kodo za popust, jo lahko vpiše v okence  »Vnesi kodo za popust ali kodo bona« in klikne gumb »Uporabi kodo«.
 3. Kupec nato vnese svoje kontaktne podatke. Registriran uporabnik pred nakupom klikne desno zgoraj na gumb »Prijavi se« in vpiše svoje uporabniško ime in geslo.
 4. Kupec v naslednjem koraku naročilo še enkrat pregleda in potrdi nakup.

 

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V roku ene ure je oddano naročilo še mogoče preklicati.
 • Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. 
 • Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. 

 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga


Kupec ima pravico, da v 14 dneh ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev, in sicer na e-naslov: hello@sanrasorganic.com. Kupec mora blago vrniti ponudniku v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu kupca od nakupa na naslov: SANRAS ORGANIC d.o.o., Trg celjskih knezov 2, 3000 Celje, Slovenija.
Vrnitev prejetega blaga ponudniku v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Priložena mora biti tudi kopija naročila, osebni podatki ter številka transakcijskega računa, na katerega naj ponudnik vrne kupnino.
Neposredne stroške vračila blaga v celoti krije kupec. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino.
Kupec mora blago vrniti ponudniku nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje artikla, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo artiklov, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina z morebitnimi zaračunanimi stroški dostave), takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prevzemu vrnjenega blaga.

 

Reklamacije izdelkov

 

Vsi izdelki so pred odpremo pregledani, skrbno zapakirani v škatlo za dostavo in odposlani nepoškodovani.
Reklamacije izdelkov se rešujejo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošnimi pogoji poslovanja. Kupec mora sporočiti obstoječo napako na izdelku ponudniku na e-naslov: hello@sanrasorganic.com. Priložiti mora tudi kopijo naročila, osebne podatke ter številka transakcijskega računa, na katerega naj ponudnik vrne kupnino. Ponudnik bo na email odgovoril najkasneje v 8 delovnih dneh in obrazložil, kako se bo reklamacijski zahtevek rešil.

Ponudnik vrne kupnino v naslednjih primerih:

 • Naročilo je bilo napačno obdelano. Poslan izdelek je napačen.
 • Izdelek manjka.
 • Izdelek je poškodovan ali pokvarjen.

 

Dostava

 

Dostavni čas znotraj Republike Slovenije je običajno 1-5 delovnih dni, za druge države znotraj EU pa 2-10 delovnih dni.
V primeru plačila po povzetju ali prek PayPal-a se naročila, prejeta med delavnikom do 12 ure, običajno odpošljejo še isti dan, v primeru plačila po predračunu, pa takoj, ko je plačilo vidno na transakcijskem računu ponudnika.

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta GLS in Pošta Slovenije. Ponudnik si pridržuje izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.

 

Cenik za dostavo in pogoji za brezplačno poštnino:

 

Država

Cena dostave

Brezplačna dostava

Slovenija

2,99 € pri naročilih do 25 €

pri naročilih nad 25 €

Avstrija

7,99 € pri naročilih do 70 €

pri naročilih nad 70 €

Belgija

7,99 € pri naročilih do 70 €

pri naročilih nad 70 €

Bolgarija

23,99 € pri naročilih do 125 €

pri naročilih nad 125 €

Češka

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

Danska

9,99 € pri naročilih do 75 €

pri naročilih nad 75 €

Estonija

15,99 € pri naročilih do 90 €

pri naročilih nad 90 €

Finska

15,99 € pri naročilih do 90 €

pri naročilih nad 90 €

Francija

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

Grčija

21,99 € pri naročilih do 120 €

pri naročilih nad 120 €

Hrvaška

5,99 € pri naročilih do 40 €

pri naročilih nad 40 €

Irska

21,99 € pri naročilih do 120 €

pri naročilih nad 120 €

Italija

9,99 € pri naročilih do 75 €

pri naročilih nad 75 €

Latvija

15,99 € pri naročilih do 90 €

pri naročilih nad 90 €

Litva

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

Luksemburg

7,99 € pri naročilih do 70 €

pri naročilih nad 70 €

Madžarska

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

Nemčija

7,99 € pri naročilih do 70 €

pri naročilih nad 70 €

Nizozemska

7,99 € pri naročilih do 70 €

pri naročilih nad 70 €

Poljska

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

Portugalska

21,99 € pri naročilih do 120 €

pri naročilih nad 120 €

Romunija

15,99 € pri naročilih do 90 €

pri naročilih nad 90 €

Slovaška

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

Španija

15,99 € pri naročilih do 90 €

pri naročilih nad 90 €

Švedska

15,99 € pri naročilih do 90 €

pri naročilih nad 90 €

Združeno kraljestvo

11,99 € pri naročilih do 80 €

pri naročilih nad 80 €

 

Varnost


Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

Pravica do zasebnosti


Sanras Organic se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani www.sanrasorganic.com, bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila: pošiljanje ponudb, računov, informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

 

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev za komunikacijo na daljavo le, če uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval. Uporabnik lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov (dano bodisi preko spleta bodisi preko drugega prodajnega kanala) kadarkoli prekliče po elektronski pošti na e-naslov: hello@sanrasorganic.com.

 

Odveza odgovornosti


Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

Intelektualna lastnina

 

Spletna trgovina Sanras Organic in vsi podatki na spletnih straneh ponudnika, besedila, slike, zvočne datoteke, grafični elementi, animacije in video posnetki so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Pritožbe in spori


Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na e-naslov: hello@sanrasorganic.com.  Postopek obravnave pritožb je zaupen.

Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Ponudnik trenutno ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov. Skladno z zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZlsRPS) ponudnik objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), ki je na voljo s klikom TUKAJ.

 

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

 

Vse informacije na spletni strani www.sanrasorganic.com so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja. Prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznane s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

 

 

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih